Два танкера, сингапурският кораб за втечнен природен газ BW Lesmes и

...
Два танкера, сингапурският кораб за втечнен природен газ BW Lesmes и
Коментари Харесай

Два танкера се сблъскаха в Суецкия канал

Два танкера, сингапурският транспортен съд за полутечен природен газ  BW Lesmes и танкерът за петролни артикули Burri под флага на Каймановите острови, се сблъскаха за малко в Суецкия канал , заяви компанията за следене на кораби MarineTraffic рано в сряда, базирайки се на очевидци, представени от " Ройтерс ".

Източниците не дават повече детайлности за случая.

Въпреки това, в обява в X (бившият Twitter) египетската AlQahera News цитира ръководителя на администрацията на Суецкия канал Осама Раби, който споделя, че транспортен съд, който се е развалил по време на навигация , стартира да бъде теглен, без да дава повече детайлности.

Към 5 часа сутринта BW Lesmes беше извърнат на север , само че бе изтеглен на юг от два влекача, съгласно данните за следене на кораба на Refinitiv Eikon. Междувременно Burri е дебаркирал и сочи на юг на към 12 км (7,5 мили) от южния завършек на канала, демонстрират данните.

С течение на времето на картата за следене, споделена от MarineTraffic, се вижда, че Burri се обръща встрани и се сблъсква с BW Lesmes преди да даде заден ход и да се насочи напряко.

BW Group и TMS Tankers, които ръководят Burri, не дадоха отговор незабавно на претенции за коментар.

Засега няма данни за приключване на газ или нефт.

Суецкият канал е един от най-натоварените водни пътища в света и най-краткият морски път сред Европа и Азия.

Около 12% от международната търговия минава през канала . По време на мощните ветрове през 2021 година големият контейнеровоз, Ever Given заседна, спирайки трафика в двете направления за шест дни и нарушавайки международната търговия.
 Извадиха буксира, потопен в Суецкия канал
Извадиха буксира, потопен в Суецкия канал

На 5 август стана ясно, че след конфликт с танкер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР